To najszybsze pieczone ciasto jakie możecie u mnie znaleźć! Ale niczym odbiega od ideału.
Świetne wyjście kiedy mamy ochotę na coś mocno czekoladowego i słodkiego. Poskromi niejednego łasucha. Do wykonania starczy widelec i miska, foremka, papier do pieczenia no i oczywiście piekarnik.
Jeśli nie macie zawsze zapasu masła orzechowego dochodzi jeszcze chwila na jego wykonanie. Ale warto, bo to brownie to majstersztyk!
Brownie bananowe z masłem orzechowym

(wegańskie, bezglutenowe)
Składniki na blaszkę 14×20 cm:
2 banany
50 g masła orzechowego np. z tego przepisu
20 g kakao
2 łyżeczki ksylitolu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 g draży czekoladowych
Przygotowanie:
Banany rozgnieść widelcem, dodać resztę składników prócz draży. Blaszkę wyłożyć papierem, rozłożyć masę i posypać dropsami czekoladowymi, delikatnie powciskać do masy. Piec 30 minut w 180 stopniach C.
Podawać posypane ulubionymi orzechami. Smacznego!
