Brownie pralinki w czekoladzie

Brownie pralinki w czekoladzie

Nie dość, że ukochane brownie to jeszcze w subtelnej, kompaktowej formie szybkich pralinek!

Uwielbiam takie proste rozwiązania, a na dodatek rozpływają się w ustach. Uwzględniając fakt, że sklepowe pralinki jeśli chodzi o skład spełniają wiele do życzenia. Kiedyś potencjalnie najlepsze marki oferują niewiele więcej niż masę cukrową i olej palmowy.

Jeśli lubimy słodkości nie warto z nich rezygnować, a jedynie zastąpić je zdrowszymi pralinkami. Zamiennikiem, który będzie istotnym elementem na drodze do poszerzenia świadomości prozdrowotnej.

Do tego osłoda na piątek 13! <śmiech>

Brownie pralinki w czekoladzie

(bez pieczenia, bez cukru, bezglutenowe, wegańskie)

Składniki na około 20 pralinek (pudełko/ foremka 14x20cm):
80 ml mleka kokosowego
50 g daktyli
2 łyżki masła migdałowego
2 łyżki kakao
100 g płatków owsianych

na wierzch:
100 g czekolady gorzkiej
100 ml napoju roślinnego

ulubione orzechy

Przygotowanie:
Mleko zagotować i zalać daktyle. Po 15 minutach zmiksować, dodać płatki i ponownie zmiksować. Dodać resztę składników i wymieszać. Następnie włożyć do foremki lub śniadaniówki wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do zamrażarki na godzinę. Wyjąć i pokroić w kosteczki wielkości pralinek sklepowych.

W końcu w garnuszku roztopić czekoladę w napoju roślinnym, pralinki wrzucać do czekolady i widelcem umieszczać na papierze do pieczenia, tak aby pralinki się nie stykały.

Posypać orzechami i odstawić do wystudzenia, około 3 godziny.

Smacznego!


Subscribe
Powiadom o
guest

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments