Nareszcie długi weekend, można będzie odrobinę odsapnąć, wyjechać w zacisze, spędzić czas z najbliższymi, my już mamy wytyczoną ścieżkę na ten czas, a jak jest u Was?
Wielkie przygotowania
Ostatnio jest nas mało na blogu, ale jest ku temu WAŻNA przyczyna. Dziś wypada dokładnie 100 dni do naszego ślubu. A co za tym idzie, wszystko nabiera rumieńców. 3 miesiące to jak mgnienie oka. Ostatnie tygodnie zajęły przygotowania. Załatwianie samochodu weselnego, menu, dekoracji, podarków, fryzjerki, makijażystki, obrączek, florystki, spraw kościelnych, zaproszeń i wszystkich drobiazgów od pudełka na obrączki począwszy, a na winietkach skończywszy. Wydaje się dużo i właściwie jest, ale dla nas to mega frajda. Cieszymy się tym dniem i chcemy, żeby odzwierciedlał nas w 100 procentach.
Do tego wszystkiego wczoraj kupiliśmy nasze gniazdko. Wszystko się zmienia i tak naprawdę dajemy się wciągnąć w ten wir wydarzeń. Chłoniemy życie i smakujemy każdą chwilę. I dlatego tym bardziej chcemy podzielić się z Wami tym co dla nas najważniejsze.
Ten weekend spędzamy na wizytach u bliskich i mamy nadzieję, że Wy również będziecie czerpać z tych dni oraz wszystkich kolejnych garściami! Trzymajcie się ciepło, wypoczywajcie, poznawajcie, rozwijajcie, cieszcie się sobą oraz tym co wokół!
Brownie z awokado

(bezglutenowe, wegańskie, bez cukru)
Składniki:
130 ml mleka kokosowego
100 g awokado
130 g mieszanki mąki z amarantusa, brązowego ryżu, płatków owsianych lub innej ulubionej mieszanki bezglutenowej
50 g daktyli
łyżeczka octu jabłkowego
50 g erytrolu
łyżeczka mielonego lnu
10 g kakao
łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
łyżeczka sody
Polewa:
50 g czekolady słodzonej ksylitolem
Przygotowanie:
Daktyle zagotować z mlekiem, następnie zmiksować. Później dodać awokado, erytrol, ocet, len i powtórnie zmiksować. Suche składniki umieścić w misce, wymieszać. Kolejno dodać masę z garnuszka i wymieszać dokładnie. Rozgrzać piekarnik do 180 st. C i 40 minut piec.
Na koniec czekoladę w małym garnuszku rozpuścić z 3 łyżkami wody, polać ostygnięte ciasto i gotowe!
