Ach święta, święta, sama myśl o nich sprawia, że nasze serducha się radujom. Święta w tym roku stoją pod znakiem zapytania. Nie znaczy to, że mamy się łamać! Absolutnie! Zachowajmy przy tym jak zwykle zdrowy rozsądek dbając o siebie.
Szalejmy rozsądnie
Mamy prawo szaleć, bo to święta, które kochamy najbardziej, czas spotkan z najbliższymi, czas nadziei, radości i ciepła. Postarajmy się, aby i w tym roku święta nie odbiegały od naszych ideałów. Pamiętajmy przy tym, że musimy zachowywać się jak ludzie dojrzali, często również dajacy przykład swoim zachowaniem innym. Pamiętajmy o rozwadze!
Niedługo centra handlowe znów będą otwarte. Nie oznacza to, że musimy się już ustawiać w bloku startowym. Po pierwsze postarajmy się za wczasu kupić prezenty, aby uniknąć świąteczne sklepowego wariactwa. A jeszcze lepiej zrobić to przez Internet. My uwielbiamy kupować przez Internet, to bezpieczne, sprawdzone, wygodne i niejednokrotnie tańsze. Jest wiele klubów zakupowych, które oferują porządne, ekskluzywne towary w bardzo atrakcyjnych cenach, wymiana czy zwroty również są bezproblemowe.
Prezenty dla naszych bliskich kupiliśmy już miesiąc temu na limango.pl. Znajdziecie tam wszystko. Dla małych i całkiem dużych. Jak się zastanowię to wydaje mi się, że nigdzie indziej prezentów nie kupujemy ;).

Również jeśli chodzi o zakupy żywności kupmy większość rzeczy juz teraz. Bakalie, mak, mleko, orzechy, mąka, ksylitol, olej, strączki, kasze, słoiczki z oliwkami, kaparami i passatą to również rzeczy, które mogą czekać w szafkach na świąteczne przygotowania. Bez stresu, że coś się zepsuje. No i oczywiście wszelkie napoje, nic im się nie stanie!
Później i tak, i tak trzeba będzie iść na zakupu, ale planowanie zakupów pomoże nam nie ugrząźć w milionie sklepów i ograniczy przedświąteczny stres. Szalejmy zachowując troskę o nasze zdrowie i życie. Trzymajcie się ciepło!
A na długie i coraz zimniejsze wieczory wspaniały krem z ogromnym potencjałem. Zrobiłam wczoraj, a dziś rano Łukasz obudzil się i zażyczył sobie kolejny garnek 😀
Krem z buraka

(bezglutenowy, wegańskie)
Skladniki:
4 buraki
marchew
korzeń małej pietruszki
3 łyżki oliwy z oliwek
4 ząbki czosnku
pieprz, sól
sok z małej cytryny
Przygotowanie:
Buraki włożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 90 minut w 180 st. C. Marchewkę i pietruszkę obrać i posiekać. Wrzucić do garnka wlać pół garnka wody i gotować z łyżeczką soli. Obrać buraki. Wrzucić wszystko do garnka i zmiksować na gładko. Dodać wszystko do uzyskania pożądanej gęstości. Doprawić. Smacznego!
