Koktajl z truskawek i paraguayo bogaty w mangan

Koktajl z truskawek i paraguayo bogaty w mangan

Truskawki ukochane truskawki, które pojawiają się równie szybko jak znikają. Bogate w mangan, żelazo, wapń, fosfor i potas oraz wiele witamin z grupy B i witaminę A. Jednak dziś o manganie.

Jest odpowiedzialny za budowę kości i układu nerwowego. Przez co jego niedobór również prowadzi do osteoporozy. Wpływa na pobudzenie enzymów. Ponadto zawdzięczamy mu spalanie tłuszczów i cholesterolu. Umożliwia trawienia, a także łatwiejsze przyswajanie składników mineralnych.

Mangan może wpływać na obfite krwawienie miesiączkowe. Badania dowodzą, iż ich obfitość zmniejsza się po zastosowaniu diety bogatej mangan, ale również cynk, żelazo i miedź.

źródło manganu

Jego pomocniczość tkwi w zwalczanie zmęczenia. Tym samym dieta uboga w mangan sprzyja przygnębieniu. Pękanie skóry oraz zmiany skórne są kolejnymi przyczynami jego niedoboru. Na pogarszanie się wzroku, słuchu i uczucie osłabienia mogą być narażone osoby, które nie dostarczają sobie manganu.

Koktajl z truskawek i paraguayo

Składniki:
500 g truskawek
4 brzoskwinie paraguayo

Przygotowanie:
Owoce umyć. Truskawką usunąć ogonki. Brzoskwinie pokroić drobno. Zmiksować razem i pić od razu.
Smacznego!

Bibliografia:
Nowa dieta antyrakowa- Johannes F. Coy 
Leczenie dietą- Marek Zaremba 
Jaglany detoks- Marek Zaremba 
Dieta kontra rak- Anna Rogulska 
Żywność twój cudowny lek- Jean Carper
https://ncez.pl/

Dodaj komentarz

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Powiadom o