Najszybsze kotleciki z kiszonej kapusty

Najszybsze kotleciki z kiszonej kapusty

Przepis na klopsiki z kiszonej kapusty już był. Jednak kapusta kiszona jest pod tyloma względami super, że warto częściej ją przemycać. Klopsiki to moja ulubiona forma jedzenia kapusty kiszonej.

Te są moim zdecydowanym faworytem, bo są najszybsze jak sama nazwa wskazuje ^^! Jednak przede wszystkim to mój sprawdzony sposób na wartościowy posiłek, wystarczy zmieszać składniki i na patelnię! Szybciej się nie da. Do tego dużo świeżych warzyw, hummusik i voila, cudowny posiłek gotowy!

Generalnie kombinacji jest wiele, super sprawdzają się też klasycznie do burgerów, dodajemy pomidora, sosik lub vegemajo, sałatę i zajadamy ze smakiem. Oczywiście w wersji obiadowej też się sprawdzą, wtedy nietuzinkowym pomysłem będzie zjedzenie z równie szybkimi flaczkami z boczniaków lub caponatą.

Jakby tego było mało, Łukasz również je uwielbia, dla niego są idealne na śniadanie lub kolacje. Ręczę za to, że Wasze drugie połówki będą zadowolone 😉

Najszybsze kotleciki z kiszonej kapusty

(wegańskie, bez pieczenia, bezglutenowe)

Składniki na 12 sztuk:
100 g dowolnej mąki (jeśli robicie bezglutenowe dajcie 80 g ulubionej mąki np. z ciecierzycy i 20 g dowolnej skrobi)
5 cm pora
300 g kiszonej kapusty
pół łyżeczki pieprzu, słodkiej papryki, koperku i majeranku
olej do smażenia

Przygotowanie:
Kapustę poszatkować i dodać do miski razem z posiekanym porem oraz resztą składników (prócz oleju). Wymieszać dokładnie. Smażyć po kilka minut z każdej strony na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu.

Jeść od razu!

Smacznego 😉

Subscribe
Powiadom o
guest

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments