Placki pomidorowe i szczęśliwie roślinni

Placki pomidorowe i szczęśliwie roślinni

Coraz częściej widzę powątpiewania wegan co zrobić, jak przekonać rodzinę i najbliższych do tego, że jednak nie zwariowaliśmy, że to ma sens, że to nie kwestia mody. Człowiek istota społeczna, trudności rodzą się w momentach wykluczenia społecznego. A jak wiadomo wszystko co odbiega od normy jest trudne do akceptacji.

Weganie jak i każda mniejszość winny sobie zdać sprawę, iż nasza ścieżka jest usłana przeciwnościami. Nie kierujemy się aprobatą innych. Stety, niestety. Będą nas wyzywać od dziwaków, świrów i outsiderów. Jednak silnie ugruntowane poglądy, przeświadczenie o racji tego czym się kierujesz, MUSZĄ zrekompensować Ci niedowierzanie świata.

Ciężko jest żyć tak, aby przypodobać się każdemu. To nie ma sensu, a na pewno przynosi demotywację. Na dłuższą metę nie zdaje egzaminu.

Ja już dawno nauczyłam się nie tłumaczyć zanadto. Zwłaszcza ludziom mało rozumnym. Kiedy widzę, że ktoś chce nawiązać ze mną realny dialog jak najbardziej jestem zachwycona. Kiedy jednak ktoś chce mi pokazać, że wydziwiam ucinam rozmowę i daję mu satysfakcję stwierdzając, że żyję samą wodą i miłością,

Nieraz to jedyne zdrowe rozwiązanie. Nie chodzi przecież o to, żebyśmy się katowali wszystkimi odpowiedziami na pytanie “to co ty właściwie jesz”. Normalny człowiek ześwirowałby próbując uzmysłowić, o swojej diecie wykraczającej poza jedzeniem kamieni <śmiech>. Mierzymy się z przeciwnościami. Idąc pod prąd to jedyna droga! Jak mówi mój Łukasz “naucz się z tego śmiać, będzie Ci łatwiej”.

Dziś życzę Wam siły w pokonywaniu przeciwności! I dużo odwagi! Dodatkowo serwuję pyszne placuszki z mąką z tapioki, dzięki, której nauczyłam się je robić <3

Placuszki pomidorowe

(wegańskie, bezglutenowe, bez pieczenia)

Składniki:
250 g pomidorów
25 g mąki z tapioki
50 g mąki z cieciorki
20 g mąki ryżowej
łyżka płatków owsianych
szczypta soli, pieprzu, chili, ziół prowansalskich
olej kokosowy do smażenia

Przygotowanie:
Wszystkie składniki prócz oleju połączyć i zmiksować. Odstawić na 15 minut. Patelnię nasmarować olejem i rozgrzać, łyżką nakładać masę i smażyć po parę minut z obu stron, w zależności od preferencji.

Smacznego!

Dodaj komentarz

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Powiadom o